Landen

Bestemmingen

Vakantie in eigen land; hoe lekker kortbij en hoe divers ons land is; Laat je gewoon verrassen.
1. Oosten van Nederland met het prachtige coulisselandschap voor de mooiste wandel- en fietsroutes.
2. De Veluwe met schitterende natuurgebieden, met de mooie uitgestrekte heidevelden en verrassende dorpjes.
3. De Zeeuwse kust, als je van zee en traditionele plaatsen houdt, geniet van de mooiste foto stekjes  in de kustplaatsen zoals Veere en Domburg. Als je dan toch aan de Zeeuwse kust verblijft sla dan zeker geen terrasje over om te genieten van de heerlijkste visgerechten.
 
Een verrassende bestemming is wellicht Albanie.
 
Albanie is een land bij uitstek als je van ongerepte natuur houdt. Schitterend hooggebergte en een tevens voor de zonaanbidder komt er aan zijn trekken aan de prachtige kust van de Ionische en Adratische zee. Cultuur opsnuiven in de historische stad Butrint (Unesco lijst) of naar het bergmeer met het blauwe oog. Albanie heeft veel cultuur te bieden. Plan een ruime vakantie gezien de afstand.
 
Scandinavie
 
Momenteel één van de meest  bezochte regio’s met de camper. Op zich niet vreemd natuurlijk gezien de vele mooie en verrassende landschappen en uitdagende routes. In de zomer kun je genieten van de lange dagen, vrije camperplaatsen( Wildkamperen) met mooie idyllische uitzichten over een meer. Noorwegen als bestemming dan denk je in eerste instantie aan de gletsjers en fjorden maar je vindt er ook de meest mooie watervallen.
Zou je naar Noorwegen en Zweden, dat is zeker geen probleem gezien de geringe onderlinge afstand. Op avontuur of een cultuurvakantie in Zweden, beide zijn denkbaar. Cultuur zoek dan een route langs de steden in het zuiden van Zweden en voor avontuur en het ervaren van het Noorderlicht ga dan naar het noorden van Zweden.
 
Portugal en Spanje
 
De landen bij uitstek om de winter door te brengen hiervoor hebben we mooie arrangementen als aanbieding.
 
Italie
 
Waar moet je beginnen? Eigenlijk heeft Italie alles te bieden wat een camperaar wenst. De Italiaanse meren in het noorden, de bloemenriviera, cultuur hiervoor hoef je echt niet alleen naar de highlights van Italie elk dorp heeft wel wat te bieden. Wat te denken van de Cinque terre plaatsen die zo uit het water lijken te verrijzen, zeker een bezoek waard. Zoek een camperplaats  in Levanto om met de trein deze plaatsjes te bezoeken. De Toscane is natuurlijk één van de meest bekende regio’s om te bezoeken, de kust en wijnroutes die zo overgaan in de regio Umbrië. De laars van Italie, Sicilie en Sardinie zeker niet vergeten.
 
Frankrijk
 
Wellicht het meest bezochte land vanuit Nederland.  Of je nu de route langs de Normandische kust bezoekt, of de mooie surfstranden in het zuiden. Wil je de Tour de France volgen, uiteraard is dat ook een mooi doel. Bezoek de moerassen aan de Atlantische kust, voor de natuur- (Vogelaar) liefhebber is het bijna een must om te bezoeken. Houd je van bergen en de daarbij behorende watervallen, vergeet dan de Ardèche niet.
 
Buurlanden Belgie en Duitsland.
 
De Romantische Straße in Duitsland, het Zwarte Woud de Eifel, de Harz de natuur is overweldigend of de meest mooie steden vol met cultuur en natuurlijk niet te vergeten de schitterende meren en zee in Nedersaksen, Mecklenburg Vorpommern. Bezoek de wijnfeesten rond de Moezel en de Rijn, een heerlijke reisbagage om op terug te kijken.
 
België staat bekend als een gezellig en bourgondisch land, maar heeft veel meer te bieden. Wat te denken van de Ardennen voor een heerlijke kanotocht (Wilwatervaren), de mooiste steden Anderlecht Brussel, Brugge enz. Vind je de zee leuker ook dat is mogelijk bezoek dan zeker Knokke.
 
Oostenrijk is zowel in de zomer als in de winter een schitterend land om te bezoeken, of je nu van wandelen en/of skiën houdt, alles is mogelijk. Het warmste meer van Europa bevindt zich in Europa( Klopeiner See) en als contrast de ijsgrotten (Eisriesenwelt). Oostenrijk is daarnaast overgoten met de mooiste steden om cultuur op te snuiven.
 
Slovenie/Kroatie
 
Een mooie combinatie om te bereizen. Slovenië een regio om te ontdekken, wordt niet voor niets als een verborgen deel van Europa ervaren. De meest mooie  en verrassende natuurgebieden. Op vakantie hoort er een wijntje  bij. Hiervoor is een verrukkelijk wijngebied aanwezig. Kroatië hier vind je de Italiaanse invloeden nog terug met name in de keuken en gastvrijheid. Kroatië is natuurlijk een enorm veelzijdig land, kleine havensteden waar heerlijk eten op 1 staat.
Landschappen naar mijn mening vindt je nergens anders een grotere diversiteit
 
Zwitserland
 
Zwitserland is het land bij uitstek voor avontuur, bergbeklimmen, skiën. Geniet van het heerlijke klimaat,  de  Gletsjers of de uitgestrekte meren